ponds & pools

Folie voor zwemvijvers, zwembaden en vijvers.....

Gauris heeft voor tuinen of parken unieke watersystemen voor zwemvijvers, waterpartijen en zwembaden. Voor ieder formaat en voor elke wens, passend bij het ontwerp van de tuinarchitect en hovenier. Iedere toepassing heeft zijn speciale eisen en wensen.

Voor zwembaden zijn andere folies gewenst dan voor bijvoorbeeld zwemvijvers. Dit heeft onder andere te maken met chloor en de invloed daarvan op folies. De belastbaarheid van de folie is belangrijk bij de keuze van de juiste folie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor filters, pompen en verwarmingssystemen. Afhankelijk van de toepassing en de inhoud (m3) kunnen we “plug & play” het beste systeem adviseren en leveren.

Inclusief een passende behuizing voor het watersysteem. Zo bent u er zeker van dat uw klanten zullen genieten van het best passende watersysteem.

Hieronder onze Zwemvijver en Vijver Inspiratiebron 2021: 

Toepassingen

Het folie wordt met vereende krachten in de vijver getrokken

Gauris heeft dit voorjaar vijverfolie geleverd van 55,5 meter bij 30,5 meter voor een zwemvijver in Odijk. Voor deze zwemvijver is 4everflex vijverfolie van 1.0 mm gebruikt. 4everflex is een zeer duurzame vijverfolie, is zeer vriendelijk voor vissen en waterplanten en wordt geleverd met maar liefst 27 jaar garantie.

zwembad

Voor de aanleg van zwembaden wordt over het algemeen … gebruikt. Deze folie is er tegenwoordig in veel verschillende kleuren.

Natuurlijke vijver

Gauris heeft dit voorjaar vijverfolie geleverd van 21 meter bij 18 meter voor een vijver in een bestaande tuin in Leersum . Voor deze vijver is 4everflex vijverfolie van 1.5 mm gebruikt. 4everflex is een zeer duurzame vijverfolie, is zeer vriendelijk voor vissen en waterplanten en wordt geleverd met maar liefst 27 jaar garantie.

Folie 1: EPDM

2 varianten namelijk Amerikaanse- en Europese EPDM, leverbaar in diverse diktes (van 0,75 tot 1,5 mm).

EPDM vijverfolie is gemaakt van rubber, is sterk en behoud voor zeer lange tijd zijn natuurlijke rek. Ook is de folie goed bestand tegen UV-straling. Deze vijverfolie kan minstens 20 jaar. EPDM vijverfolie is iets buigzamer dan PVC vijverfolie. De EPDM vijverfolie is daarom bij de vijver aanleg iets makkelijker aan te brengen.

 Hoge elasticiteit (+/- 400%)

Soepel materiaal

Lange levensverwachting (>20 jaar)

 10 jaar garantie

Vulcaniseren of te plakken middels band

Folie 2: (gewapend) PVC

Onze PVC vijverfolie is leverbaar in diverse diktes (0,35 tot 2,0 mm). PVC is een soepel materiaal waardoor het zich makkelijk aanpast aan de vorm van de vijver of zwembad. PVC is een alleskunner en van uitmuntende kwaliteit. Onze UV bestendigen PVC is vorstbestendig en leverbaar in diverse kleuren en varianten (anti-microbieel alsmede een geschikte variant voor drinkwater).

 Makkelijk verlijmbaar

 Verlasbaar door middel van hoog frequent, hete lucht of hete bout techniek

 Leverbaar in diversen kleuren

  Antislip variant

Voor meer informatie over ponds & pools kunt u contact opnemen met Annemieke Aal.